Tahis Marti

Tahis Marti is onderzoeker op het gebied van meervoudige waardecreatie voor het Lectoraat Sustainable Finance and Accounting, dat onderdeel is van het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap van Avans Hogeschool.

Tahis heeft Accountancy gestudeerd aan de Avans Hogeschool en is afgestudeerd op het onderwerp carbon accounting. Tijdens haar afstudeeronderzoek heeft ze de CO2-boekhouding opgesteld voor een Nederlandse bedrijf in de voedingsindustrie met een focus op vegetarische snacks. Na het afstuderen (2020) is ze gaan werken als junior-onderzoeker voor het Lectoraat Sustainable Finance and Accounting bij Avans. Tijdens deze periode heeft ze met name onderzoek gedaan op het gebied van circulaire economie in de bouwsector. Op dit moment volgt ze de HBO-master Circulaire Economie aan de HAN waar ze tot change agent wordt opgeleid om de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

De expertise van Tahis is haar financiële achtergrond, maar haar passie voor duurzaamheid heeft haar aangezet om te richten op het in kaart brengen van niet-financiële aspecten die van invloed kunnen zijn op een organisatie en op de wereld. Ze gelooft dat er meer is dan alleen financiële cijfers om een succes en impact van een organisatie te bepalen. Tahis werkt aan verschillende projecten die gericht zijn op het meten en rapporteren van niet-financiële informatie waaronder ‘waarde’ en ‘impact’. Voor het Smart Light Concepts project heeft Tahis onderzocht wat slimme verlichting betekent voor sociale veiligheid en verkeersveiligheid. Op dit moment doet ze onderzoek naar de gedragsverandering implementatiegraad van de resultaten bij deelnemende organisaties van het project SustainABLE en de bijdrage van dit project aan de Sustainable Development Goals.

Tahis neemt deel aan het INTEGRES project, waar zij betrokken is bij de ontwikkeling van onderwijsmateriaal over integraal rapporteren (integrated reporting). Als labsteward in de Living Lab Bouw helpt ze studenten samen met bouwbedrijven en koepelorganisaties praktijkonderzoek te doen naar de obstakels en mogelijkheden met betrekking tot verdienmodellen, accountantregels en taxatie-eisen om de transitie naar de circulaire economie te versnellen.

Researcher Sustainable Finance and Accounting Avans Hogescholen